Какво представлява „Нощен режим” на климатика?

През студените сезони, температурата в помещението може да бъде поддържана на комфортно ниво когато отсъствате. Новите модели на климатик Mitsubishi Heavy Ind.имат бутон  NIGHT SETBACK, с който климатика поддържа температура от 10ºC. По време на използване на режима не могат да бъдат правени настройки на температурата. Тъй като температурата в помещението може да се мени често,  препоръчваме режимът да се използва когато помещението е празно.

Климатиците Daikin разполагат с функция удобна за използване нощем- бутон QUIET. Когато включите тази функция се снижава нивото на шума от външния модул чрез промяна на честотата и скоростта на вентилатора на външния модул. Друга функция,която бихте могли да използвате, е HOME LEAVE като енергоспестяващ режим.

Настройте температурата и степента на вентилатора на най-ниската възможна при първоначалното използване на функцията, така уредът ще поддържа температура в стаята до комфортно ниво. След изключване на функцията температурата ще се повиши до настройката за нормална работа.

Климатиците GREE разполагат с функция SLEEP.  Тази функция е достъпна само в режими Охлаждане, Отопление, Изсушаване. В режим при отопление SLEEP , след първия час на работа, температурата автоматично се понижава с 1° C, след втория час – с още 1° . След това зададената температура остава без изменение. В режим функцията не се включва SLEEP TIMER .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *