ВЕНТИЛАЦИЯ

Деймос Корект” ООД разполага с цех за производство на въздуховоди от поцинкована ламарина. Производството е на правоъгълни и на спирално-навити (спиро) въздуховоди. Правоъгълните въздуховоди се произвеждат на автоматизирана поточна линия, работеща със саморазвивен рулон ламарина. Автоматичното производство с помощта на компютърна програма, гарантира прецизността на рязането и правилното сгъване. Фланците на въздуховода се монтират с висококачествен европрофил, скопчан за корпуса на въздуховода без пробиване, а с притискане. Използваната за продукцията висококачествена ламарина е с минимум съдържание на цинк 200gr/m². През 2014 година фирмата закупи нова, високо-ефективна, немска машина за производство на спирално-навити въздуховоди, по-известни като спиро.

Машината е автоматизирана и има изключително висок производствен капацитет, който може да достигне 30 метра въздуховоди в минута. Качеството на използваната ламарина е изключително високо и гарантира дългия живот на покритието на тръбата, като не позволява появата на цинкова ръжда. Модерната технология, използвана от “Деймос Корект” ООД за затварянето на фалца (спиралата) на спирално-навитите въздуховоди гарантира херметическата непропускливост на готовата тръба. Окончателното отрязване на готовия спирално-навит въздуховод при производствения процес става посредством ножове, а не флекс с абразивен диск. Този метод на отрязване гарантира запазването на цинковото покритие по ръба на спирално-навития въздуховод и съответно продължителността на живота на въдуховодната мрежа.

Елементи, изработени от “Деймос Корект”

Спектърът от елементите, изработвани от “Деймос Корект” ООД, включва производство на въздуховоди и фасонни елементи (колена 90º, 60 º,45º, 30º, тройници, кръстачки, нипели, тапи, редуктивни преходи и т.н) за вентилационни и климатични системи. Елементите са както правоъгълни с фланец на европрофил, така и кръгли за спирално-навити въздуховоди. Те намират приложение в административни и жилищни сгради, офиси, ресторанти, хотели, заведения, гаражи, промишлени сгради, халета и други. Необходимостта от цялостната вентилация е в две направления – нагнетателна и смукателна.

“Деймос Корект” предлага проектиране, доставка, монтаж и поддръжка на:

– Кухненска вентилация, вентилация на заведения, офиси, хотели и жилищни сгради.
– Промишлена вентилация-производствени халета, сервизи.
– Вентилационна система на кафета, барове и ресторанти.
– Вентилация на басейни, къщи и административни сгради.
– Вентилация на халета и селскостопански помещения.
– Изграждане на вентилация в производствени предприятия.

Поръчка от страна на клиента

“Деймос Корект” ООД произвежда при поръчка от страна на клиента правоъгълни въздуховоди с различни размери и работни дебелини. Правоъгълните и спирално-навитите въздуховоди се изработват от високо-качествена поцинкована ламарина при стандарт от 200 гр/м² цинк. Фирмата изработва различни по размер и вид фасонни елементи за въздуховоди. Фасонните елементи се изработват от поцинкована ламарина, като дебелината на материала варира от 0,6 мм до 1 мм. Предлагаме по заявка и пластифицирана ламарина в 2 цвята.

Размерът на спирално-навитите въздуховоди и фасонни елементи варира от ф100 до ф1250.