Няколко факта за климатика

1. Климатикът не създава студен въздух.
При работата на климатика всъщност се извлича топлината от въздуха. Вашият климатик използва енергията на химически елемент, наречен хладилен агент, за да извлече топлината от въздуха и да я прехвърли навън/вътре. Топлият въздух преминава през вътрешният и външен топлообменик като променя състоянието си от течност към газ и обратно, в резултат на това се постигат зададените от Вас температурни параметри в помещението.

2. Климатикът ограничава влажността.
По-ниската влажност спомага за цялостното ниво на комфорт във вашия дом, като се чувствате по-удобно, дори ако температурата е една и съща.

3. Грижа за въздушните филтри.
Замърсеният въздушен филтър ограничава потока на въздуха, което намалява ефективността, повишава консумацията на електроенергия и с течение на времето може да доведе до претоварване нормалната работа на климатичната система, което от своя страна ще бъде причина за скъп ремонт.

4. Поддръжка
Климатикът се нуждае от редовни проверки и профилактики, за да осигури функциониране в оптимален вариант. Извършвне на годишна профилактика от квалифицирани специалисти ще осигури дългогодишна и надеждна работа.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *