Хладилен агент R32

През ноември 2012 г. Дайкин за първи път в света  разработват климатика Ururu Sarara с хладилен агент R-32, който има само една трета от потенциала за глобално затопляне на други конвенционални хладилни агенти.

От 2015 те разширяват използването на този по-екологичен хладилен агент към по-широка гама от продукти.

Ползи от хладилния агент R32 

Чрез използването на хладилния агент R32, продуктовата линия Ururu Sarara постига Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) до 9,54 (А+++) и Seasonal Coefficient of Performance (SCOP)до 5,9 (А+++). Друго предимство на хладилния агент R32 над R410А е ниския потенциал на глобално затопляне (GWP) от 675, което е с 68% под R410A. Благодарение на това Ururu Sarara може да се похвали с много ниско влияние върху околната среда.

Daikin работи с широка гама от различни хладилни агенти избирайки винаги най-подходящия за конкретното приложение. Когато се избира хладилен агент се взима под внимание Life Cycle Climate Performance (Въздействие върху климата по време на целия жизнен цикъл -LCCP) на продукта. Той се основава не само на GWP на директните емисии на хладилните агенти, но също на цялостната енергийна консумация през цикъла на климатизация/термопомпа. Това изгражда цялостна картина на влиянието върху глобалното затопляне на всяка една климатична или термопомпена система.

Еднокомпонентният хладилен агент R32 е най-подходящ за климатични и термопомпени сплит системи. В отопление и охлаждане R32 показва оптимална производителност и има най-ниски емисии (директни и индиректни) през целия жизнен цикъл (вж. диаграмата). Продукти, ползващи R32 показват по-висока ефективност в частично и пълно натоварване, сравнени с тези ползващи R410A. Освен това на климатика е необходимо по-малко количество от хладилния агент.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *