Инсталиране,преглед и смяна на въздушните филтри /за Mitsubishi Heavy ind./

1.       Отворете предния панел и свалете 2та въздушни филтъра.

2.       Свалете допълнителните филтри.

3.       Махнете алерген-деактивиращия филтър (Светло оранжев) от държача и прегледайте филтъра. Използвайте прахосмукачка,за да премахнете прах или мръсотия от филтъра. Ако не може да бъде почистен или е на над 1 година, трябва да се смени с нов. Добре е алерген-деактивиращия филтър да се сменя след около 1 година използване.

Махнете фотокаталитичният миещ се филтър (оранжев) от държача и прегледайте филтъра.Периодично почиствайте прахта и мърсотията от филтъра. Тъй като филтърът е много деликатен,го мийте сложен в държача, за да не го повредите. След измиване го сложете на слънце да изсъхне. Слънчевата светлина съживява дезодориращия ефект.

(Не изхвърляйте държачите на филтрите.Използват се многократно.)

4.       Поставете филтъра в държачите и след това сложете държачите в климатизатора.

Алерген-деактивиращият  филтър и фотокаталитичният миещ се филтър могат да бъдат инсталирани и в лявата и в дясната страна на климатизатора.

Поставете алерген-деактивиращият  филтър със светло оранжевата страна напред.

5.       Поставете филтрите и затворете предния панел.

За подмяна на филтрите с нови се свържете с фирмата-дистрибутор.

 

Действие на алерген-деактивиращия  филтър – използва силата на ензимите,за да премахне алергените,които се наслагват върху филтъра.

Действие на фотокаталитичния миещ се филтър- използва се за премахване на източниците на миризми и като резултат се получава дезодориращ ефект.

 

 

Източник: „Ръководство на потребителя” MHI

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *